Herbology – nivel de bază

“INTRODUCERE ÎN UNIVERSUL PLANTELOR MEDICINALE – Curs de iniţiere în Fitoterapie (Medicina pe bază de plante). 9 – 11 Aprilie 2016, Timişoara

ws_Spring_Green_Sprout_1920x1080

Folosite în scopuri terapeutice de milenii – încă din zorii omenirii – uneori mistificate, conferindu-li-se proprietăţi magice… alteori călcate în picioare şi denigrate în cel mai josnic mod… plantele au fost mereu alături de noi. Ele ne-au oferit oxigenul care să ne menţină în viaţă, ne-au dăruit hrana care să ne susţină corpul fizic şi mintea, şi ne-au încântat sufletul cu bogăţia frumuseţii florilor şi copacilor.

În ultimii ani plantele medicinale au devenit tot mai mult o parte din viaţa noastră, în tot mai multe domenii: de la cosmetica, îngrijire corporală şi nutriţie, până la utilizarea lor în scop terapeutic, medicinal.

Majoritatea dintre voi le-aţi folosit fie ca şi adjuvante, pentru slăbit, detoxifiere, etc. – fie ca înlocuitor pentru medicamente de sinteză, atunci când aţi dorit să vă amelioraţi sau să vă vindecaţi diverse afecţiuni, acute sau cronice.

Le-aţi folosit extern sau intern, sub diverse forme: unguente, uleiuri, creme – sau ceaiuri, tincturi, extracte, pastile, tablete.

Poate că adesea, neavând cunoaşterea necesară, aţi intrat pe Internet căutând care plante v-ar putea ajuta în problema de care suferiţi. Poate uneori v-au fost recomandate de unii prieteni sau cunoştinţe, sau de anumiţi terapeuţi.

Sau poate că uneori v-au fost recomandate chiar de unii medici, cu mai multă sau mai puţină pregătire în domeniul fitoterapiei, cu mai multă sau mai puţină încredere în puterea de vindecare a plantelor.

Acest curs îşi propune să vă ofere cunoştinţele de bază de Fitoterapie (medicina pe bază de plante), pentru a vă ajuta să înţelegeţi proprietăţile celor mai uzuale plante medicinale, pentru a le descoperi valoarea terapeutică – pentru ca atunci când veţi avea nevoie să ştiţi care plante vă pot ajuta, şi în ce mod să le folosiţi pentru a vă fi de un real folos – evitând în acelaşi timp nedoritele efecte secundare.

Herbs1

Cursul se va desfăşura pe durata unui weekend de la începutul lunii Aprilie (Sâmbătă 9 şi Duminică 10 Aprilie) – la modul intensiv şi interactiv.

Cursul este de un nivel introductiv (de bază), fiind accesibil tuturor, de orice pregătire profesională (din domeniul medical sau din oricare alte domenii) – tuturor acelora care doresc să se familiarizeze cu plantele medicinale cele mai uzuale, la un prim nivel de cunoaştere şi la modul cât mai simplu şi uşor de înţeles.

La finalul cursului participanţii vor primi un certificat eliberat de Universal Healing Arts.

Pentru informaţii suplimentare – şi pentru a vă rezerva un loc – contactaţi-ne la tel. 0745.601.116 (Dr. Adrian Petre)

*********

Comments are closed.