Mărturii “D & R” – de Toamnă

CÂTEVA MĂRTURII DIN TABĂRA “DETOX & REFRESH” – EDIŢIE DE TOAMNĂ

IMAG6047A

***

CRISTINA ANCA D. – 30 ani, Cluj-Napoca

“Vă mulţumesc mult pentru grija voastră, pentru încurajările voastre şi pentru toate amintirile frumoase din Retezat. Am să îmi amintesc mereu de înviorarea noastră şi de roua dimineţii, de zecile de culori ale pădurii, de soarele care ne-a încălzit fără oprire în toate drumeţiile, de ceaiurile noastre şi discuţiile aprinse din faţa şemineului după fiecare zi plină. Am învăţat lucruri noi, am încercat muulteee lucruri noi şi am dobândit obiceiuri mai sănătoase. See you next time 🙂 ”

***

CRISTIAN C. – 36 ani, Timişoara

“Pentru mine acest retreat a fost impulsul de care aveam nevoie pentru a conştientiza valoarea sucurilor proaspete în alimentaţie. Sucurile şi supele crude sunt o “cale de mijloc” între un post sever şi o dietă sănătoasă dar totuşi procesată termic. Ele au avantajul de a fi o soluţie pe termen lung care alungă boala şi menţine sănătatea şi tonusul, fiind pe deasupra şi delicioase!

Mi-a plăcut programul şi ritmul domol dar şi bine gândit al activităţilor, de la înviorarea de dimineaţă până la drumeţii şi la discuţii şi vizionări de documentare, şi la zecile de combinaţii de sucuri şi supe. Am simţit nu doar corpul mai energic dar şi sufletul mai bucuros. Nici spiritul nu a fost lăsat deoparte, ci dimpotrivă, am avut şi scurte momente de reculegere în 2 bisericuţe unde am simţit inima lui Dumnezeu cum ne îmbrăţişa în chiar inima Mamei Natura!

Marea revelaţie a fost masajul, care doar asociat cu mişcarea în aer liber dă rezultate optime. Iar ajuns acasă am constatat că muşchii în general, şi în special cei ai abdomenului, erau mai tonifiaţi după drumeţii mai bine ca după orice şedinţă de fitness!

Am fost mult mai aproape de mine, dar şi de ceilalţi, în aceste zile. Şi nu în ultimul rând, culorile toamnei mi s-au părut mai frumoase ca niciodată în Retezat!”

***

ANDRADA C. – 36 ani, Timişoara

Am participat la Editia de Toamnă 2015 “Detox & Refresh” organizată de Dr. Adrian Petre. Este prima dată când particip la un astfel de eveniment timp de mai multe zile.

Pe fondul unei stări de stres şi tensiune (atât fizică cât şi mentală) acumulată în timp, am luat decizia de a mă înscrie la o astfel de ediţie.

A fost o decizie înţeleaptă! Căci am beneficiat din plin de detoxifiere la toate nivelele fiinţei:

1) Fizic – printr-o alimentaţie sănătoasă (supe crude, sucuri, smoothie-uri) dar mai ales gustoasă; supele crude au fost o minunăţie; smoothie-urile preparate dintre cele mai ingenioase, hrănitoare şi energizante;

– prin mişcare fizică: drumeţii, exercitii de qigong;

– masaj care a fost atât de binevenit pentru mine şi pot să spun chiar revelator;

– acupunctură

2) Mental (un aspect atât de important, dar atât de neglijat de noi, oamenii):

– prin aerul rece şi curat de munte, prin liniştea care “urla”, prin peisajul maiestuos, prin culorile vii şi calde de toamnă, prin soarele moale şi blând pe cerul fără nori;

– prin grija şi atenţia organizatorului ediţiei;

– prin oamenii prezenţi la ediţie, cum rar mai întâlnesc astăzi;

– prin locaţie – Râuşor, care deşi aproape de oraşe, când eşti acolo ai impresia că civilizaţia e la sute de kilometri. Înconjurat fiind de munţi, ai senzaţia clară că eşti departe de lumea dezlănţuită, că tot ce ştii ca fiind “Lume” a rămas undeva mult în urmă.

Greu se potrivesc lucrurile ca Totul să fie Bine!

De data asta s-au potrivit minunat de BINE!

***

IZABELLA B. – 33 ani, Cluj-Napoca

“În timpul retreatului în fiecare dimineaţă când mă spălam pe dinţi şi mă uitam în oglindă mi se parea că radiez tot mai tare. Râdeam la una dintre mesele cu zecile de sucuri delicioase, că testul adevărat va fi revenirea în civilizaţie. Ei bine, l-am trecut: colegii îmi spun că strălucesc! Să fie de la hrana vie, de la munte, acupunctură sau masaj? Nu ştiu, dar cert e ca încă mă simt în continuare plină de energie şi poftă de viaţă. Mersi pentru tot şi ne revedem cu siguranţă!!”

***

Comments are closed.