Masajul osteopatic – terapia perfectă pentru durerile de spate

Image result for osteopathy

OSTEOPATIA / MASAJUL OSTEOPATIC – această formă de medicină holistică reprezintă răspunsul la o problemă foarte frecventă în ziua de astăzi, într-o societate aşa-zis “civilizată”: durerile de spate, sau problemele coloanei vertebrale, în orice zonă s-ar manifesta ele.

Deşi e un termen relativ nou, şi unele persoane nu fac deosebirea între “osteopatie” şi “osteoporoză” atunci când îl aud pentru prima oară, e bine să vă devină un termen familiar, deoarece cel puţin o dată în viaţă ar fi bine să beneficiaţi de un astfel de tratament, mai ales dacă sunteţi una dintre persoanele care locuiesc într-un mediu urban, artificial, departe de natură.

Ce tratează osteopatia?

Suferinţele coloanei vertebrale:

  • cifozele (aşa-numita “cocoaşă”);
  • scoliozele (coloana în formă de “S”);
  • crizele de lumbago sau lombosciatică;
  • herniile de disc;
  • afecţiunile coloanei cervicale – cum ar fi de pildă “spondiloza cervicală”, datorată poziţiilor incorecte în care ne menţinem gâtul de-a lungul activităţilor zilnice, asociată cu lipsa de mişcare fizică şi adesea şi cu elementul frig (curenţi de aer, umezeală).

Masajul osteopatic tratează cu succes cefaleea (durerile de cap) şi migrenele, acţionând pe anumite zone sau puncte energetice – binecunoscute în medicina orientală – şi degajând musculatura şi vertebrele din zona cervicală.

Masajul osteopatic reface capacitatea de autovindecare a organismului prin întărirea sistemului imunitar, ameliorează funcţia organelor abdominale, redă supleţea articulaţiilor, la femei redă sau păstrează forma frumoasă a sânilor şi, de asemenea, redă strălucirea ochilor şi luminozitatea tenului.

Origini. Această formă a osteopatiei îşi are rădăcinile în China străveche. A fost o formă terapeutică binecunoscută de către călugării din Templul Shaolin care, pe lângă artele marţiale învăţate pentru a se apăra de tâlhari şi pentru a-şi menţine corpul într-o stare bună de sănătate, erau, de asemenea, buni cunoscători ai artelor de vindecare.

Din Templul Shaolin osteopatia a fost adusă în Japonia, unde a fost “prelucrată” în forma cunoscută astăzi sub numele de osteopatie japoneză. De asemenea, la mijlocul anilor 1800, în Anglia, Dr. Andrew Taylor Still a dat naştere unei forme de osteopatie care astăzi este răspândită în ţările occidentale.

Contraindicaţii. Există un număr de afecţiuni, generale sau locale, care contraindică această terapie: osteoporoza avansată, hernia de disc în fază acută, şi unele afecţiuni generale.

Terapia şi beneficiile ei. O şedinţă terapeutică durează între 25 de minute şi 75 de minute. Pacientul poartă o îmbrăcăminte lejeră şi pe lângă masajul în profunzime pe traseele energetice, sunt efectuate manevre de manipulare şi repoziţionare a coloanei vertebrale şi a articulaţiilor principale.

Beneficiile se simt chiar după prima şedinţă terapeutică: o stare de bine, de odihnă şi relaxare, şi treptat dispariţia tuturor problemelor osteo-articulare.

Osteopatia reprezintă terapia perfectă pentru astfel de afecţiuni, unde nici un medicament nu poate fi eficient – antialgicele sau antiinflamatoarele doar maschează simptomele, însă nu rezolvă cauza durerilor, şi îmbolnăvesc stomacul, ficatul sau rinichii, care le elimină din organism. Nu este o metodă care se învaţă în facultăţile de medicină, de aceea majoritatea medicilor nu o cunosc şi nu o recomandă, deşi beneficiile ei sunt net superioare oricărei forme de tratament din medicina clasică în problemele menţionate mai sus.

Text:
Dr. Adrian Petre – Medicină Holistică (Acupunctură  & Medicină Chineză, Api-Fitoterapie, Consiliere Nutriţie, Iridologie, Osteopatie, Laser-terapie) – Clinica Traun-Med, Timişoara

Contact: 0745.601.116
dr.adrianpetre@gmail.com

Comments are closed.

Menu Title