SUPERALIMENTE

superman_logo__man_of_steel

Oxford English Dictionary descrie Superalimentul (“Superfood”) ca fiind “un aliment bogat în substanţe nutritive care e considerat a fi în mod special benefic pentru sănătate şi starea de bine“.

Merriam-Webster Dictionary: “un aliment super-concentrat în substanţe nutritive, încărcat cu vitamine, minerale, fibre, antioxidanţi şi/sau fitonutrienţi”.

Macmillan Dictionary: “un aliment care e considerat a fi foarte bun pentru sănătate şi care poate chiar să ajute în anumite afecţiuni medicale“.

În general vorbind, Superalimentele se referă la alimente – în special fructe şi legume – al căror conţinut de substanţe nutritive conferă un beneficiu pentru sănătate – superior faţă de alte alimente.

superfoods

 

Superalimentele sunt o categorie specială de alimente pe care le găsim în natură. Prin definiţie ele sunt sărace în calorii şi foarte bogate în substanţe nutritive, având aşadar un efect benefic foarte puternic, concentrat într-o masă şi greutate mică. Sunt surse superioare de antioxidanţi şi substanţe nutritive esenţiale – pe care organismul nu le poate fabrica singur.

Chiar daca termenul a fost înregistrat la începutul secolului 20, doar recent, în ultimii 2-3 ani, a devenit popular în limbajul uzual, în special în Occident.

Sunt însă superalimentele atât de eficiente cum ni se spune? Sau au fost doar nişte etichete puse pentru a comercializa unele produse exotice?

Ne putem vindeca de anumite probleme de sănătate incluzându-le din când în când în alimentaţie? Sau de fapt ele nu pot suplini o alimentaţie sănătoasă, diversă, echilibrată, cu un conţinut variat de cereale, legume şi fructe?

Te invităm la workshop-ul organizat în Timişoara de Dr. Adrian Petre, fondator al Universal Healing Arts, în data de 25 Aprilie 2017 – ora 19:30, unde vom încerca să analizăm aceste aspecte şi să răspundem la cât mai multe din întrebările din jurul acestei teme de interes şi de actualitate – şi în acelaşi timp să îţi oferim o perspectiva holistică, mai bună, mai frumoasă, asupra alimentaţiei sănătoase.

superfood

Pentru mai multe detalii, şi pentru a îţi rezerva locul – contactează-ne la nr. de tel. 0745.601.116, sau la adresa de email contact@universalhealingarts.org. Locurile sunt limitate – participanţii vor avea prioritate în ordinea înscrierii. Locaţia va fi aleasă – şi comunicată ulterior – în funcţie de numărul de participanţi înscrişi.

Taxa de participare la workshop este de 70 RON (studentii au reducere de 50%) – o poţi achita personal, contactându-ne la tel. 0745.601.116,  sau în contul “Universal Healing Arts”: RO44BTRLRONCRT0290124701 – la Banca Transilvania Timișoara. După ce ai efectuat plata te rugăm să trimiți o confirmare prin email la: contact@universalhealingarts.org.

Adu un prieten / o prietenă – şi ai reducere de 50%! (nu se mai aplică dacă ai beneficiat de reducere ca student)

Te aşteptăm cu drag!

Comments are closed.